תזונה והליקובקטר פילורי
מכיב פפטי/דלקת קיבה כתוצאה מהחיידק הליקובקטר פילורי שינויים בתזונה שעשויים להקל על הסימפטומים
- הקפדה על אכילת ארוחות קטנות לאורך היום והימנעות מאכילת ארוחות גדולות.
- הימנעות ממזון מטוגן, חריף ומתועש כגון: צ'יפס, פלאפל, ג'חנון, בורקסים, מלוואח, מאפים שמנים וכדומה.
- מומלץ להפחית צריכת מזונות/משקאות המכילים קפאין ואלכוהול.
- המאכלים הבאים אינם מוכחים כגורמים לצרבת, אך מומלץ לבחון בצורה אינדיווידואלית: קפה, שוקולד, חצילים, עגבניות, פירות הדר, בצל חי ושום חי.
- לסובלים מצרבת, לעיתים הפרדה של שתיה מאכילה עשויה להקל: לשתות רבע שעה לפני האוכל או חצי שעה אחרי האוכל.
- יש להימנע משכיבה לאחר אכילה וכמו כן להימנע מאכילה כשעתיים-שלוש לפני השינה.
חשוב לציין שההמלצות הנ”ל כלליות ועשויות להתאים לחלק מהאנשים הסובלים מסימפטומים כתוצאה מהחיידק ואינן מהוות תחליף לטיפול תרופתי בחיידק ו/או לייעוץ תזונתי פרטני.
הוספת פרוביוטיקה עשויה לסייע בהכחדתו של החיידק ועשויה להפחית תופעות לוואי הנגרמות משימוש באנטיביוטיקה (כגון שלשולים, פגיעה בפלורה ועוד). רצוי לשלב זני פרוביוטיקה שנבדקו, נחקרו והשפעתם החיובית האנטימיקרוביאלית שלהם נבדקה במחקרים קליניים
כגון: Limosilactobacillus reuteri.
לא ניתן להמליץ על שימוש בפרוביוטיקה כחומר יחיד לטיפול במיגור החיידק אך בהחלט ניתן לשקול להוסיף פרוביוטיקה במהלך הטיפול האנטיביוטי ולאחריו.
רונה גיל – דיאטנית גסטרו
עובדת בקופות החולים ופרטי