תזונה והליקובקטר פילורי

תזונה והליקובטור פילורי

מכיב פפטי/דלקת קיבה כתוצאה מהחיידק הליקובקטר פילורי שינויים בתזונה שעשויים להקל על הסימפטומים

חשוב לציין שההמלצות הנ”ל כלליות ועשויות להתאים לחלק מהאנשים הסובלים מסימפטומים כתוצאה מהחיידק ואינן מהוות תחליף לטיפול תרופתי בחיידק ו/או לייעוץ תזונתי פרטני.

הוספת פרוביוטיקה עשויה לסייע בהכחדתו של החיידק ועשויה להפחית תופעות לוואי הנגרמות משימוש באנטיביוטיקה (כגון שלשולים, פגיעה בפלורה ועוד). רצוי לשלב זני פרוביוטיקה שנבדקו, נחקרו והשפעתם החיובית האנטימיקרוביאלית שלהם נבדקה במחקרים קליניים
כגון: Limosilactobacillus reuteri.

לא ניתן להמליץ על שימוש בפרוביוטיקה כחומר יחיד לטיפול במיגור החיידק   אך בהחלט ניתן לשקול להוסיף פרוביוטיקה במהלך הטיפול האנטיביוטי ולאחריו.

רונה גיל – דיאטנית גסטרו
עובדת בקופות החולים ופרטי